PoolrobotHar du precis byggt en pool till din villa? Då kanske du har glömt att tänka på att man ibland måste städa poolen så att den skall hålla sig i ett bra skick. Att ha en fräsch pool är viktigt och det är ännu viktigare att tänka igenom hur du skall på enkelt och optimerat sätt städa din pool så att den är fräsch när du ska hoppa i den. En villapool använder vanligtvis klor och kemikalier, en poolrobot är också en bra uppfinning likt robotgräsklipparen och robotdammsugaren. En poolrobot fungerar ungefär på samma sätt som en robotgräsklippare som de flesta idag har sett på på villaträdgårdarna runt om i Sverige.

Det finns ett flertal kända märken som gör poolrobotar. Märken som t.ex. Galeon, Vortex och Typhoon ser man ofta på roboten som rullar på poolens botten. En poolrobot till din villa skall vara enkel att lägga i, så att det blir minimalt arbete för dig när du skall rengöra din villapool. En pool måste hållas fräsch för att den skall hålla länge. Underhåll och rengöring av en pool är otroligt viktigt och har du inte tid att göra det själv så är en poolrobot en bra lösning för dig som vill lägga din tid på något annat än att städa poolen.

En poolrobot rengör din pool och samlar upp skräp och smuts som samlas på poolens botten. Roboten läggs i på kvällen för att gå och rengöra poolen under natten. En pool rengörs delvis genom klor och kemikalier, men att ha en poolrobot som i princip dammsuger botten av din pool är ett effektivt för din pools utseende och fräschhet.

En poolrobot går på botten för att uga upp smutsen som sedan oftast hamnar i en påse likt en dammsugarpåse som man sedan tömmer. Påsarna behöver bytas alternativt tvättas med jämna mellanrum för att du ska kunna hålla din pool fräsch. Poolrobotar finns i olika storlekar och modeller. Det är viktigt att tänka igenom vilka behov just du har innan du köper en poolrobot. Det finns modeller som kan gå på väldigt stora ytor t.ex. simhallar och självklart finns det modeller som är specifikt anpassade för villapooler.

En poolrobot drivs på el och den laddas då man tar upp roboten från poolen samt genom en jordad kabel som ser till så att roboten får ström även under vatten. Ett skitigt poolvatten är aldrig roligt att bada i och därför är en poolrobot en viktigt investering till poolen.

Det finns robotar som är utrustade med borstar som borstar botten och kanter, men det finns även de som suger upp smutsen. En poolrobot klarar oftast inte att rengöra väggar och vattenlinjer som bildas där vattnet slutar i överkant på en pool, dessa kantar bruka vara bra att skura med en specifik trasa eller liknande för bästa resultat.

En poolrobot är en fantastisk uppfinning då det annars är ganska svårt att dammsuga en poolbotten eftersom det ibland kan vara ganska djupt och man inte kommer åt med t.ex. en jordad dammsugare som förövrigt absolut inte fungerar att dammsuga en poolbotten med. Det är viktigt att ha rätt grejer till din villapool och rådet är att läsa på olika tester innan du köper poolroboten som passar just din behov på ett optimalt sätt.